Har du tannlegeskrekk?

Vi i Fredrikstad Tannhelse vet at det kan være ubehgagelig å komme til tannlegen.

Vår filosofi er å kjenne deg før vi starter behandlingen, slik at vi kan ta hensyn til deg og hvor frykten din stammer fra.

Slik bygger vi opp tilitten mellom oss som behandler og deg som pasient, som er nøkkelen for suksess hos tannlegen.

Vi kan med andre ord alltid sette oss i dine sko og se på ting fra ditt perspektiv.

Mange ganger er det bare det som var manglende når du ble skremt av tidligere behandliger.

Vi har sett mange voksne med stor frykt, første gangen de møter oss. Men det er alltid en glede å se at de overkommer sin redsel.

Det er det som gjør hverdagen fin for oss.

Derfor tilbyr vi deg en gratis og uforpliktende konsultasjon for behandling av din tannlegeskrekk.

Dette er uforpliktende og er ikke en undersøkelse av munnen, men en samtale for din redsel, og identifisere årsaken til din tannlegeskrekk. Dette foregår i et avslappende miljø, uten forpliktelser til behandling.

Vi samarbeider i lag om en behandlingsplan, slik at du får velge det som videre passer best for deg. Skulle det være svært vanskelig for deg å gjennomføre tannbehandling, kan dette utføres under narkose.

Vi har vårt eget narkoseteam på klinikken, som gjør at vi kan bistå deg ekstra dersom du sliter med alvorlig tannlegeskrekk.

Sedasjon med narkose

Narkose er svært effektivt for pasienter som lider av tannlegeskrekk eller som av andre grunner ikke kan få utført tannbehandling på vanlig vis. Vi har et eget narkoseteam av narkoselege og anestesisykepleier som står til disposisjon for  klinikken.

Sedasjon med tabletter

Det finnes et helt spekter av beroligende og sederende tabletter som kan benyttes i forbindelse med tannbehandling. Det er flere indikasjoner på bruk av sedasjon. Den vanligste grunnen er behandlingsangst, en ikke uvanlig tilstand spesielt for personer som ikke har vært til tannbehandling på en stund.

Tannlegen skal utføre skånsom behandling, ta hensyn til deg og dine behov. Noen har lav smerteterskel, andre har høy. Derfor er tannlegens forståelse av din situasjon så viktig. Smertefri tannbehandling betyr også at du har en følelse av å bli godt ivaretatt og forstått. Vi på Fredrikstad Tannhelse har som mål at du skal ha den følelsen hos oss.

Akutte tilstander som påvirker tannbehandlingen

Har du akutte smerter pga infeksjon fra eller i en tann, er det ofte desverre vanskelig å få full effekt av bedøvelsen. Derfor bruker vi i tillegg smertestillende og sedasjon om nødvendig for at du skal oppleve en smertefri tannbehandling.

Pasienter med angst eller tannlegeskrekk har også ofte erfaring med bedøvelse som ikke fungerer så godt. Vi bruker i tillegg sedasjon og smertestillende for å forbedre effekten. Smertefri tannbehandling er alltid vår mål for behandlingen.

5 tips til deg som har tannlegeskrekk:

  • Finn en tannlege som har erfaring med behandling av tannlegeskrekk, og som er villig til å hjelpe deg
  • Ta kontakt med tannlegen i dag, og bestill en gratis konsultasjon hvor du får pratet med tannlegen.
  • Ha med et familiemedlem eller en venn som vil støtte deg hos tannlegen.
  • Ha med musikk som du liker å høre på, slik at du slipper å høre ubehagelige lyder.
  • Si fra og ta kontroll hos tannlegen. Be tannlegen om å stoppe hvis du opplever ubehag. Behandlingen bør være behagelig og smertefri.
  • Husk at du må komme jevnlig til kontroll slik at du unngår store skader og ressurskrevende behandlinger.

Ta kontakt med oss i dag for å bestille en gratis og uforpliktende konsutlasjon der vi kan diskutere hvordan vi kan hjelpe deg.